Google

Google’ın yeniden tasarladığı Android uygulama marketinden son görüntüler internete sızdı!

Google’ın, Android uygulama marketi Play, yakında yeni tasarımı ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Google‘ın “tasarım” meselesine kafayı taktığı bir gerçek. 2013 içinde bir kez daha tasarımını değiştiren Play marketinin bir yıl geçmeden yeniden tasarım değiştirecek olması, Google içindeki rahatsızlığın bir işareti kabul ediliyor.
Google’ın şu andaki menülü sistemden, kaydırmalı yeni bir tasarıma geçeceği düşünülüyor. Bunun için ayrıca bir menü çubuğunun da Play marketin üzerine yerleştirilebileceği konuşuluyor. Yeni tasarım hakkında henüz net bir haber yok. Ancak Google‘dan sızan bir ekran görüntüsü, marketin nasıl görüneceğine dair ipuçları veriyor.
Yeni Play Store, 4.4 versiyonu olacak. Ancak Play Store’un 4.4 versiyonunun Android 4.4 KitKat versiyonu ile çıkmayacağı tahmin ediliyor. Bunun yerine Google, sadece birkaç gün sonra, 25 Ekim’de düzenleyeceği sürpriz bir etkinlikte yeni Google Play’i tanıtabilir.
Ancak, yeni uygulama marketinin yeni Android versiyonu ile test edildiğini ve yeni Android sürümü için optimize edildiğini tahmin etmek zor değil. Asıl bilinmeyen, yeni uygulama marketin eski nesil Android’lerde de çalışıp çalışmayacağı. Google, Android 2.2 öncesindeki sürümlere fazla destek vermiyor. Bu sürümü çalıştıran cihazlar da hızla piyasadan siliniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Başa Dön