Google

[Ücretsiz] Wordpress Portal Teması



Merhabalar,ilk gördüğümde çok hoşuma giden Binzi Blog HTML şablonunu wordpress’e uygun  şekilde giydirdim.Temanın html&css hali http://e-inceleme.com  adresinden indirdim.Tasarımın sahibide BaHrEyN isimli bir tasarımcı arkadaşımız.Bu WordPress Tema’ya döktüğüm ilk tasarım olduğundan dolayı biraz acemice oldu fakat ilk deneme olduğunu düşündüğümde gayet başarılı ve kullanışlı oldu diyebilirim.
Temanın kısaca özelliklerinden bahsedecek olursak;
Temanın Yönetim Paneli Bulunmaktadır.Bu panel üzerinden;
Üst kısımdaki logo’nun urlsi değiştirilebilir.Logo’nun sağ tarafında bulunan 728×90 boyutundaki reklam açılıp kapanabilir ve panel üzerinden resim ve hedef url belirtilebilir.
Alt kısıma açıklama eklenebilir(Footer kısmına)
Logo’nun altında bulunan 2 adet menü bulunmaktadır.
Bu 2 menü wordpress bileşenler kısmındaki menü alanından kontrol edilebilir.Ayrıca menünün sağ kısmında arama formu bulunmaktadır.
Anasayfada  thumbnail özelliği bulunmaktadır.Konu resmi göstermek için konuya özel alan olarak resim tanımlayıp resim adresini buraya yazmanız yeterlidir.
Yazıların altında yazı bilgileri bulunmaktadır.Burada yazının okunma sayısıda gösterilmektedir .Bu okunma sayısı eklenti ile değil fonksiyon dosyasına eklenilen ufak bir kod sayesinde veritabanında saklanmaktadır.Bu sayede okunma sayısı için herhangi bir eklenti kurmanız gerekmemektedir.
Temada sağ kısımda Kategoriler,Son yazılan 10 konu ve Aylık Arşivler otomatik olarak gösterilerek gelmektedir.Bu kısımların renkleri farklıdır,bileşen alanından eklenen bileşenler yeşil renklerde gösterilmektedir.Sağ kısımda Sponsor Reklam alanı bulunmaktadır.Bu alan panel üzerinden aktif edilip kullanılabilir,istenirse kapanabilir.Reklam eklenilecek alana 4 adet 125×125 reklam konulabilmektedir.Sağ menüde yine panelden açılıp kapanabilen bir video player bulunmaktadır,bu playerde istediğiniz,hoşunuza giden videoları ziyaretçilerinizle buluşturabilirsiniz.
Sosyal Medya Butonları olarak biraz farklı olmasını istediğim için hareketli birşeyler kullandım.Bunları panel üzerinden aktif edip kullanabilirsiniz.Ekranın sağ kısmında çıkacaktırlar,güzel bir görüntü oluşturdukların düşünüyorum.
Temada kullanılması gereken 1 adet eklenti bulunmaktadır.Bu eklenti WP-PageNavi eklentisidir,temanın içerisinde gelmektedir.Plugins klasörüne atıp aktif ettikten sonra eklenti ayarlarından “Sayfa sayısı için metin” alanını silip kaydetmeniz gerekmektedir.Bu şekilde yapmadığınızda sağ menü kaymaktadır.
NOT: Tema ilk kurulduğunda sağ menü aşağı kaymış görünebilir.Bu sorunu aşmak için Pagenavi ekletisini kurup,yukarda söylediğim gibi ayarlarını yapınız ve üst menüyü düzenleyiniz.Sorun düzelecektir..
Tema hakkında söyleyeceğim şeyler bunlar.Şimdi buradan bu HTML Tasarımı yapan http://www.e-inceleme.com adresine teşekkür ediyorum.
Temanın hiçbir yeri şifreli değildir,istenilen herşekilde değişiklik yapılabilir,linkleri kaldırmama gibi bir ricamda yoktur,nasıl uygun görürseniz o şekilde kullanmanızı dilerim,umarım işinizi görür,saygılarımla..
GÜNCELLEME: Temadaki okunma sayısı artmama sorununun çözümü için single.php sayfasına aşağıdaki kodu eklemeniz yeterlidir..
<?php setPostViews(get_the_ID());?>

Güncelleme:

Temadaki yazı tarihleri için 1 Şubat kısmını <?php the_time(‘j F Y’); ?> olarak değiştiriniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Başa Dön