Google

Şimdilik ayrıntıları tek sürü tam olarak olmasa da, bilişim devi Google, geliştirdiği web tarayıcısı Chrome'a tek "Odak Modu" (Focus Mode) seçeneği eklemeyi tasarılıyor .



 Yepyeni nitelik Windows, Linux, Mac ve Chrome OS de dahil olmak üzere olmak üzere masaüstü platformlara karşı olacak. Dikkat dağıtan ayrıntıları engelleyecek Tarayıcının test platformu durumda olan Chrome Canary'de meydana çıkan bu özelliğin, hükümlü sürümde yayınlanması amacıyla tek zaman beklenmesi gerektiği bildiriliyor .

 Odak Modu özelliği internette gezinirken, bildirimleri ve uyarı dağıtabilecek öbür ayrıntıları engelleyerek kullanıcının yaptığı işe odaklanmasını temin edecek . Chrome tarayıcısına Tam Boyutta Gör Bu özelliğin, uygulamaları ya da oyunları tam ekranda çalıştırırken bildirimleri otomatik olarak engelleyen Windows 10'daki Odak Yardımı niteliğine aynı biçimde çalışabileceğini söyleyebiliriz. Ek olarak Odak Modu, makaleleri okuduğunuz web sitelerinde yalnızca metinleri de vurgulayabilir. Okuma modu niteliğine benzese de, sayfadaki öbür bileşenlerin gizlenmeyeceği de anlam ediliyor .

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Başa Dön