Google

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak bazı Apple hayranlarının hoşuna gitmeyen ancak son derece mantıklı olan açıklamalarına devam ediyor


Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, yeni iPad’leri beğenmediğini söyleyerek ilginç bir çıkış yapmıştı. Her ne kadar son derece mantıklı bir açıklama yapsa da Apple hayranları Woz’un açıklamasını beğenmedi. Görünen o ki Woz’un Apple hayranlarının hoşuna gitmeyecek açıklamaları bununla sınırlı değilmiş.
Woz Apple ile Google’ın birlikte çalışması gerektiğini düşünüyor ve bunu şu şekilde açıklıyor: “Bazen ‘Joe’s Diner’a git diyorum ama Siri Joe’s Diner’ın nerede olduğunu bilmiyor.” ve ekliyor “Genellikle Android’in bunu becerdiğini fark ettim.”
Wozniak, Android’in Google arama motoru ile olan entegrasyonunun çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Apple ve Google’ın gelecekte birlikte çalışmaları için dua ediyorum.” diyor.
Özellikle mühendisler tarafından guru olarak görülen Woz, Samsung telefonlardaki bazı özellikleri çok beğendiğini belirtiyor ve şöyle devam ediyor: “Apple’ın bunları kullanabilmesini isterdim…”
Apple’ın kuruluşuyla ve Silikon Vadisi ile ilgili tüm belgesel ve kitaplarda son derece barışçıl ve naif bir insan olduğu belirtilen Woz, gelecekte teknoloji endüstrisinde daha çok işbirliği görmek istediğini söylüyor: “Keşke herkes (firmalar) çapraz lisanslama yapsa ve teknolojinin güzelliklerini birbirleri ile paylaşsa. Bu şekilde tüm ürünlerimiz daha iyi olurdu…”
Wozniak’ın uzun süredir Apple ile herhangi bir bağlantısı yok. Ancak kendisi hala ilk kişisel bilgisayarın mucidi ve olayları alışılmışın dışında gördüğü ortada. Ve hakkını vermek gerek, Woz’un Apple ile Google’ın birlikte çalıştığı dünya hayali en çok biz tüketicilere yarardı. Ancak bu biraz zor; Steve Jobs eski bir Apple yönetim kurulu üyesi olan ve şu an Google Başkanı olarak görev yapan Eric Schmidt’in Android’i iOS’tan kopyaladığını düşünüyordu ve ölmeden önce “Bu rekabetle alakalı değil. Apple’ın kasasındaki 40 milyar doların hepsini Android’i yok etmek için harcamasını isterdim” demişti.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Başa Dön