Google

Şirinevler Metrobüs Durağı’nda dün gece bir polis memurunun yaralandığı, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavganın üzerindeki sır perdesi aralandı. Kavgaya, bir önceki durakta inen kız arkadaşına yetişemeyip metrobüste kalan polis memuruna, bu durumu görerek gülen 2 kişinin alaycı sözlerinin yol açtığı öğrenildi.

Şirinevler Metrobüs Durağı’nda dün gece saat 02.10 sıralarında meydana gelen olay, görgü şahitlerinin ifadelerine göre şöyle gelişti:

Güven Timleri’nde çalışan polis memuru Samet E., kız arkadaşı ile birlikte Mecidiyeköy’den bindiği metrobüsten Bahçelievler Durağı’nda inmek istedi ancak kapılar erken kapanınca kız arkadaşı aşağı inmesine rağmen polis memuru araçta kaldı. Bu duruma gülen iki kişi polis memuruyla "Sen ne biçim adamsın, kız indi sen inemedin" dedi.


Bu yüzden başlayan tartışma kısa sürede büyüdü. Bu arada metrobüs Şirinevler Durağı’na gelince polis memuru, kız arkadaşının indiği durağa dönmek için metrobüsten inerek karşı durağa geçti. Tartıştığı kişiler de polisin peşine düşerek tartışmayı sürdürdü.

Ellerindeki demir takım çantasıyla vuran saldırganlardan kurtulmak isteyen polis memuru Samet E., önce havaya bir el ateş etti. Daha sonra gelen başka bir metrobüse binmek istedi. Ancak şüpheliler, polisin peşinden otobüse binerek darp olayını sürdürdü.

Kavga sırasında polisin silahı yere düşünce Uğur G., silahı alarak kaçmaya başladı. Polis memuru, peşinden koşarak metrobüs durağı merdivenlerinde şüpheliyi yakaladı. İkili arasında başlayan kavga sırasında silah bir el ateş aldı ve tabancadan çıkan mermi bu sırada yardıma gelen Uğur G.’nin arkadaşı Cenk Ocak’a isabet etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Cenk Ocak hayatını kaybetti.

Olayda sonra polis memuru Samet E. ve Uğur G., polis tarafından gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan Uğur G. "Kavga ediyorduk. Elimde silah vardı. Sonra ne olduğunu hatırlamıyorum" dedi.

Gözaltındaki Uğur G.’nin daha önceden uyuşturucu kullanmak suçundan 3 kez polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi. Öte yandan olayda hayatını kaybeden Cenk Ocak’ın da daha önceden yaralama, tehdit ve ruhsatsız silah buldurmak suçlarından polise geliş kayıtları olduğu belirtildi.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü olayla ilgili güvenlik kameralarının incelediğini söylediler.




Ali AKSOYER/İSTANBUL (DHA)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Başa Dön