Google


Çınar ÖZER / ANKARA
8 ilde eşzamanlı yapılan operasyonla hacker grubu Redhack üyesi olduğu iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Gezi eylemlerinin başladığı günden itibaren teknik takibe alındıkları öne sürüldü
Ankara savcılığı geçen sene Redhack isimli hacker grubuna üye oldukları iddiasıyla aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 10 kişi için “Silahlı terör örgütüne üye olmak, açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etmek, kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, bilişim sisteminin işleyişini engellemek veya bozmak, bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girmek ve orada kalmak” suçlamasıyla dava açtı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme şüphelilerin bilgisayarları hakkında bilirkişi raporu istedi. Ancak henüz rapor hazırlanmadı.

Terörden takipsizlik

Dava devam ederken Redhack’in YÖK, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi gibi çok sayıda devlet kurumunun sitesine saldırısının devam etmesi üzerine kurumlar terör savcılığında suç duyurusunda bulundu. Savcılık “Redhack’in eylemlerinin şiddet içermediği, bu nedenle terörle mücadele savcılığının görev alanını girmediği, Redhack’in bir suç örgütü olduğu buna karşın örgütün silahlı olmaması nedeniyle soruşturmayı Bilişim Suçları Bürosu’nun bakması gerektiğini” belirtilerek, takipsizlik kararı verdi ve dosya bilişim suçlarına gönderildi.

‘Yetkisiz erişim sağlamak’

Dün ise Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından verilen talimat üzerine, 8 ilde operasyon düzenlendi ve Redhack üyesi oldukları iddia edilen 16 kişi gözaltına alındı. “Kamu kurum ve kuruluşlarına yetkisiz erişim sağlamak ve elde edilen belgeleri yayınlamak”la suçlanan kişiler arasında oyuncu Barış Atay, iki kamu görevlisi ve Anonymous’un Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen bir kişinin olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan kişiler ifadeleri alınmak üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

‘Barış klavye bile kullanamaz’

Arka Sıradakiler dizisindeki ‘Saffet’ rolüyle ünlenen, son olarak ‘Hayat Devam’ ediyor dizisiyle ekranlara gelen oyuncu Barış Atay da gözaltına alınan isimler arasında. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Atay’la nezarethanede görüştü. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da “Klavye bile kullanmayı doğru dürüst bilmeyen bir arkadaşın ‘Redhack’ten alınması manidar” dedi.

REDHACK: Onlar bizden değil

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Başa Dön