Google



Google, Android işletim sistemi sebebiyle Avrupa Birliği'nden (AB) daha çok para cezası almamak amaçlı uygulamalarını kullanabilecek mobil cihaz üreticilerinden lisans fiyatı istek edecek . Google'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Hiroshi Lockheimer, yaptığı açıklamada , Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle AB'nin kestiği 4,3 milyar euro para cezasının tekrarlamaması amaçlı AB Komisyonuna çözüm önerilerinin sunulduğunu belirtti .

 Google'ın Android işletim sistemi kullanan mobil cihaz ve tablet benzeri mobil cihaz üreticileriyle yaptığı anlaşmaları güncellediğini vurgulayan Lockheimer, Samsung, Huawei benzeri üreticilerin Android'le uygun olmayan cihaz üretmelerine olanak tanındığını duyurdu . Lockheimer, Android işletim sistemi kullanabilecek mobil cihaz üreticilerinin Google'ın bulma motoru, harita ve e-posta benzeri farklı uygulamaları amaçlı lisans fiyatı ödeyeceklerini belirterek , mevzubahis değişikliklerin 29 Ekim tarihinden bu yana yürürlüğe gireceğini, bunun Avrupa Uygun Fiyat Sahası'ndaki tüm yepyeni mobil cihaz ve tabletleri kapsayacağını aktardı. AB'nin Android cezası AB, 2016'da Google'ı, Android işletim sistemiyle piyasayı domine etmekle ve rekabet şartlarına ters davranmakla suçlamıştı. Suçlama, Google'ın bizzat bulma ve öbür farklı uygulamalarını Android cihazlarda yoğun olarak sunmasından kaynaklanıyordu. AB Komisyonu, temmuz ayı içinde Google'ın mobil cihaz ve tablet benzeri mobil cihazlarda kullanılan Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle 4,3 milyar euro'luk rekor düzeyde para cezası kararı almıştı. Google, geçtiğimiz hafta rekabet kanunlarına uymadığı gerekçesiyle Brüksel'in verdiği 4,3 milyar euro para cezasını

AB'nin en çok yüksek hukuksal merci meydana gelen Avrupa Adalet Divanı yapısı içerisinde bulunan Evrensel Mahkemede temyize götürmüştü. Dünyanın en çok kullanılan mobil cihaz işletim sistemi Android, Google'ın fazla çok uygulaması amaçlı mühim ciro kaynağı halinde .

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Başa Dön