Google

İhlas Net'in alt yapısını hazırladığı Bağcılar Belediyesi'nin 'Sokakta Güvenli İnternet Projesi', '3G'niz yoksa, 3B'niz var' sloganıyla hizmete girdi.
Bağcılar Belediyesi'nin 'Sokakta Güvenli İnternet Projesi';  “3G'niz yoksa 3B'niz var” sloganıyla Bağcılar meydanında gerçekleştirdiği açılış töreniyle hizmete girdi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın evsahipliği yaptığı törene İçişleri Bakanı Muammer Güler de katıldı. Bakan Güler ve Başkan Çağırıcı'nın “start” vermesiyle Bağcılar'daki halka açık alanlar, park ve caddelerde dış ortam ekipmanlarla Wi-Fi güvenli internet erişimi sunulmaya başladı. Vatandaşlar açık alanlarda İhlas.Net tarafından sağlanan internet hizmetinden ücretsiz yararlanabiliyor. Proje ile Bağcılar Belediyesi ile belediye tesisleri arasında internet üzerinde bağlantı kuruluyor ve farklı noktalara yerleştirilen KİOSK'lar aracılığıyla e-belediyecilik hizmeti veriliyor. Açılış töreninde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, projenin tamamlanması ile birlikte ilçede yaşayan herkesin güvenli ve zararlı içerikten arındırılmış internet hizmetine kavuşacağını söyleyerek, internetin hayatımızda pek çok değişikliğe yol açtığını belirtti. İhlas.net ile gerçekleştirecekleri projenin sosyal belediyeciliğin bir gereği olduğunu vurgulayan Çağırıcı; “İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteklediği, İhlas Net'in alt yapısını hazırladığı 'Güvenli internet Projesi' sayesinde; ilçemizdeki 22 mahallemizde, parklar, caddeler, kamu kurumları gibi vatandaşın yoğun olduğu 64 farklı noktadan kablosuz internet hizmeti sunuyoruz. Kamu kurumlarının e-türkiye, hastane randevu, emniyet randevu sisteminden vatandaşın istifadesi sağlanıyor. Ayrıca, yeni nesil KİOSK'lar ve güvenli internet bağlantısı için yüksek kapasiteli sunucu sistemleri de kuruldu. Halkımıza 'ücretsiz' ve 'güvenli' internet hizmeti hayırlı olsun” diye konuştu.
İçişleri Bakanı Muammer Güler de, belediyeciliğinin güzel örneklerini sergileyen Bağcılar Belediyesi'nin yatırımlarını dikkatle takip ettiklerini belirterek, “İnternet ve teknoloji üzerine halkımız için yapılan yatırımlar, e-belediyeciliğin geldiği noktayı da gösteriyor. Vatandaşlarımız hiçbir ücret ödemeden, internet hizmeti almak için bir merkeze, belediye binasına ya da tesise gitmeden; ellerindeki tablet ya da şahsi bilgisayarları ile internet hizmeti alabiliyor. Bu hizmetin yaygınlaşmasını temenni ediyoruz. En önemlisi halkımıza verilen internet hizmetinin 'güvenli' olmasıdır. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.  M.Sırrı Önür / İstanbul

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Başa Dön